PEAT Metoda i Zakon Privlačenja

Poslednjih dvadesetak godina izuzetno je popularan tzv. Zakon Privlačenja. Ljudi koji se time bave kažu da je pozitivno razmišljanje jedino što vam je potrebno za sreću i uspeh u zivotu. Kažu da pozitivnim razmisljanjem možete čak promeniti i okolnosti u svom životu.

Kažu da treba da volite novac i gradite pozitivan stav prema njemu, i on ce sam doći u vaš život. Ako nemate dovoljno novca, to znači da nešto činite pogrešno. Tada se sve svodi na to da niste bili dovoljno “pozitivni”, cime se nameće da treba više da se trudite.

Taj trud vas vodi u frustraciju i neminovno stvara u vama osećanje da niste dovoljno dobri. Tako se vrtite u začaranom krugu “pozitivnog” koje se trudite da postignete, i negativnog koje time stvarate.

Po mom mišljenju, sve ovo je suštinski pogrešno.

Mi živimo u dualnom univerzumu, u kome sve ima svoju suprotnost. Ako insistiramo na jednoj strani stvarnosti, neminovno će nas, iza ugla, sačekati ona druga.

Ako se osecate loše mozete u sebi ponavljati afirmaciju “Ja se osećam veoma dobro”. Time ćete, naizgled, prekriti svoje loše stanje. Ali vaše loše stanje ce opstajati unutar vas.

To je kao da ste obukli lepo novo odelo, a niste se okupali nedelju dana.

PEAT je nešto sasvim suprotno. On polazi od neželjenog, “negativnog” stanja u kome se nalazite. Kroz suočavanje s njim, doći ćete do Integracije suprostavljenih polariteta u vama.

To će vas dovesti u dobro stanje za samo nekoliko minuta.

Šta je Integracija?

I zašto je bolje imati integraciju nego “biti pozitivan”?

Jednostavno rečeno, Integracija je pomirenje suprotnosti. Ona predstavlja privremeno prevazilaženje Dualnosti i boravak u Jednosti.

Opet ću ovo, radi lakšeg shvatanja, objasniti kroz primer. Ovaj primer nije teoretski, već se vrlo često dogadja u mnogim PEAT procesima.

Radi se o dualitetu Mir i Nemir. Probajte da sednete, zatvorite oči i uplovite u stanje mira. Verovatno će vam uspeti, barem donekle. Sada pokušajte da to stanje mira održite sto je duže moguće.

Videćete da će vam to biti sve teže i teže. Počeće da se pojavljuju misli koje će vas uznemiravati.

Ovo je odličan primer boravka u dualnosti. Vi težite miru, a unutar vas se pojavljuje nemir. Sve što vise insistirate na miru, nemir ce jačati. Ako ste ikada pokušali da meditirate, znate o čemu pričam.

Jednostavno, nećete uspeti da stvorite mir time sto ćete pokušavati da ga stvorite.

A evo šta se dogadja kada tokom PEAT procesa dodjemo do polariteta mir i nemir. Jednostavno ih integrišemo. Kada to uradimo, mir i nemir postaju jedno. Ne možemo da osetimo mir odvojeno od nemira, niti nemir odvojeno od mira. Oni se jednostavno, STOPE.

Mir tada postaje stanje bića, a nemir doživljavamo kao strujanje energije u tom polju mira. Oboje postaje podjednako dobro. Tada jasno uvidjamo da su to dvoje jedna neraskidiva celina. I da je nemoguće da jedno postoji bez drugog.

I tek tada vas preplavi onaj pravi, duboki mir. Dospeli ste u stanje JEDNOSTI. Mir je tu, a nemir postaje integralni, neodvojivi deo tog mira. Ne samo da prestaje da vam smeta, on postaje nešto zaista poželjno.

Nadam se da sam bar donekle, rečima, uspeo da vam objasnim fenomen koji zovemo Integracija. Ipak, za pravo shvatanje ovoga potrebno je lično iskustvo. Bez ličnog iskustva, svako objašnjenje delovaće kao da vam opisujem ukus paradajza. Možete li iz opisa ukusa paradajza da “shvatite” njegov pravi ukus?

Nema tako dobrog pisca na ovoj našoj planeti!

Ljubinko Stevanović
Ljubinko Stevanović Praktikant i Procesor PEAT Metode od 2001. PEAT Trener od 2017. Autor Metode PULIR: "Put Ubrzanog Integralnog Ličnog Razvoja".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *