Šta je PEAT Metoda?

PEAT je skraćenica za Primordijalne Energije Aktivacija i Transcedencija.

Iza ovog komplikovanog naziva krije se laka, jednostavna i super efikasna tehnika samopomoći.

Ovo je metoda ličnog i duhovnog razvoja, koju svako moze da nauči za samo par sati i primenjuje je na sebi, kao i na drugima, kada god se za tim ukaže potreba.

Ovaj metod je osmislio i razvio Živorad Mihajlović Slavinski, jedan od najvećih mislilaca naseg doba. Slavinski je naš čovek, po zvanju diplomirani psiholog, koji se u svetu proslavio svojim mnogobrojnim alternativnim tehnikama ličnog i duhovnog razvoja.

Ovom tehnikom možete sa lakoćom ukloniti gotovo svaki emocionalni problem koji imate u životu.

Da se razumemo, odmah na početku, pomoću PEATa ne možete menjati okolnosti, već samo vaša stanja. Na primer, ako imate problem sa nedostatkom novca, to ne možete rešiti tako što cete uraditi PEAT.

On vam može pomoci da se oslobodite negativnih uverenja vezanih za novac i svojih negativnih emocionalnih stanja. A, ako želite da popravite svoju finansijsku situaciju, moraćete da radite na tome.

Novac nije nešto što pada s neba, kao rezultat vašeg pozitivnog razmišljanja, već je on rezultat vašeg konkretnog rada i truda.

Metod, kao što je PEAT, može da vam pomogne da prevazidjete mentalno-emocionalne barijere koje vas sprečavaju da date sve od sebe, kako biste dostigli svoje ciljeve.

Sve sto vas sprečava da radite više i bolje na svom cilju je nelagodnost koja vam se javlja u telu kad pomislite na rad na svom cilju.

Evo kratke, brze vežbe koja ce vam to pokazati.

Prisetite se nekog svog cilja, koji ste zacrtali, a niste ostvarili. Kako se osećate u vezi toga?

Eto, već se pojavila ta nelagodnost.

Ta nelagodnost se uspešno uklanja pomoću PEAT Metode.

Krenuo sam od ciljeva, koji su vrh piramide. U stvari, svi mi patimo od mnoštva emotivnih problema koji nam zagorčavaju život.

Strahovi raznih vrsta

Brige

Traume

Ljubomora

Anksioznost

Depresija

Nesanica

Nedostatak samopouzdanja

Osećanje niže vrednosti

Loš odnos sa članom porodice, kolegom na poslu, prijateljem…

Sve gore navedeno je samo vrh ledenog brega.

U kontekstu PEATa, problem je svako neželjeno stanje koje se javlja u odredjenoj situaciji.

Na primer:

Strah od javnog nastupa (Jedan od najčešćih problema danas). Javni nastup (situacija) je okidač za pojavu straha (emocija).

Svi mi imamo mnoštvo problema tj. nepoželjnih stanja koje se javljaju u u nekim situacijama.

PEAT je način da se oslobodite svojih strahova, briga, nedostataka, mana, navika, negativnih misli, emocija, uverenja.

Da shvatite o čemu pričam, moracete da probate. Ni najbolji književnik ne može da vam objasni ukus paradajza. Je li tako? Ali kad ga okusite, onda znate.

Za par sati možeš da naučiš jednostavnu i laku PEAT tehniku koja će ti pomoći da se rešiš svojih nepoželjnih emotivnih stanja i emocionalnih problema. Prijavi se za konsultativni razgovor, BESPLATNO!

Ljubinko Stevanović
Ljubinko Stevanović Praktikant i Procesor PEAT Metode od 2001. PEAT Trener od 2017. Autor Metode PULIR: "Put Ubrzanog Integralnog Ličnog Razvoja".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *